Преди началото на контранастъплението Украйна била получила по-малко от 15% от

...
Преди началото на контранастъплението Украйна била получила по-малко от 15% от
Коментари Харесай

The ​​Washington Post търси оправдания за бавното контранстъпление на Киев

Преди началото на контранастъплението Украйна била получила по-малко от 15% от цялата сапьорна и инженерна техника, която изиска от сътрудниците. Това забавя напредването на войските, защото териториите пред вражеските укрепления са мощно минирани. Това написа в коментар на The ​​Washington Post. 

Войниците споделят, че дългата подготовка за контранастъпателната интервенция също е дала време на врага - руснаците са съумели да минират компактно територията.

Териториите с дълбочина от към 5-16 км пред главните опорни пунктове на руснаците са били мощно минирани с противотанкови и противопехотни мини и въжета. Според тях тези отбранителни структурите сполучливо възпират украинската атака.В резултат на това, съгласно украинските военни, украинските сили са трансформирали тактиката: вместо да се пробват да преминат с бойни машини на пехотата и бойни танкове, които западните сътрудници са доставили на Украйна за контранастъпление, частите напредват крайник и постепенно.

Мините, сложени от нашествениците, разкриха уязвимостта на бронетранспортьорите и танковете. Става дума и за американските танкове Брадли и немските танкове Леопард, които бяха наречени основни за деокупацията на украински територии.

" Тези транспортни средства получиха позитивна противоположна връзка от военните - даже откакто бяха взривени от мини, множеството от хората, които са били в тях, оцеляват единствено с леки пострадвания - само че те не съумяха сами да пробият съветската отбрана ", създателите на бележката към публикацията.

Както означи главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни в изявление за WP, Украйна употребява системите M58 Mine Clearing Line Charge (MICLIC), трансферирани от Съединените щати за разминиране. Обаче " те също се унищожават, доста им би трябвало ".

Според различен украински чиновник, който приказва с изданието при изискване за анонимност, Украйна е получила по-малко от 15% от количеството сапьорно и инженерно съоръжение, в това число MICLIC, което изиска от Запада преди началото на контранастъплението. Освен това част от това съоръжение е доставено едвам предходната седмица.

В същото време украинският министър на защитата Олексий Резников и Залужни споделиха пред вестника, че са уведомили своите сътрудници на Запад, че са нужни повече системи за разминиране. Говорим по-специално за торпедни взривни заряди " Бангалор ".

От своя страна американски чиновници споделят, че са предали на Украйна съвсем всеки тип съоръжение, което тя изиска, преди да стартират контранастъплението. Отбелязва се, че не постоянно е допустимо да се обезпечи желаното от Киев количество съоръжение. Държавите работят за снабдяването на Украйна освен с повече от тези системи в близко бъдеще, само че и със зарядите, които тя употребява за взривяване на дълги редици мини.

Противникът дава приоритет на ударите против украинските сили.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР